STUDENT!

Nu när jag börjat mitt nya liv med flytt och universitet så kommer jag inte ha samma kontakt med omvärlden (skellefteå) och dess människor längre. Så för att folk som är intresserade av vad jag gör om dagarna så ska jag försöka göra en ordentlig satsning på det här med att blogga. För på så sätt kanske man kan fortsätta känna varandra fast man bor ca 50 mil bort.

Idag var det första dagen på mitt nya liv. klockan 10.15 skulle uppropet ske i L214. Jag var som vanligt rätt nervös, det skulle vara mycket nytt folk med nya ansikten och massvis med viktig information. Klockan 09.55 var det verkligen dags att börja cykla de 2-3 kilometrarna till skolan tyckte jag och Niklas. Så vi gick ner till cykelförrådet och hämtade cyklarna (som vi hade testat dagen innan så att det inte skulle ha blivit något fel på dom under flytten, pumpat lite däck osv.) då vi hade cyklat ca 100 meter så tycker jag att min cykel ser lite konstig ut. Jag har fått punka! Kunde dagen ha börjat bättre? troligen inte. Men eftersom att vi var lite stressade så fortsatte jag cykla, stående konstant. Och då ska ni veta att från våran lägenhet på frösön till skolan i östersund är det i princip bara uppförsbackar, jag kan säga att jag faktiskt var rätt slut då jag kom fram till skolan. Så jag var tvungen att pusta lite innan jag gick in, och eftersom att jag egentligen var lite sen, klockan var väl ungefär 10.10 och alla andra hade redan kommit så fick jag krångla mig in innanför några andra damer för att hitta en plats i föreläsningssalen. Jippie!
Så var det dags för upprop. Läraren ropade upp namnet och man skulle då ställa sig upp och säga varsifrån man kom, kul tänkte jag... Så det började och då hon var runt K på listan började jag känna en knut i magen, snart var det jag. Så säger hon Larsson Aurora. Så precis som man skulle ställer jag mig upp och säger: Jag kommer från schlefte. Tanken var inte att det skulle låta så skellefteåmålet, men så blir det då man är lite pirrig i magen osv.

Så var min början på dagen. Efter det har vi varit på en liten rundvandrig på campus, köpt lite biljetter till veckans olika festgrejer och dyligt. Fixat lånekort och lite sånt där. Sen så har vi även köpt en cykelpump så att jag ska kunna laga min cykel.. det blir superkul!

Nu kom Niklas just innan för dörren och jag har just börjat koka potatis, så bra han har det egentligen. Maten står i och för sig inte på bordet, men den är i alla fall påbörjad, det är alltid något.

Ikväll blir det mest bara slappande, dock inte framför tvn eftersom att jag glömde dosan hemma så vi får inte igång den, superkul det med. Men kanske att vi har en sån tur att vi kan se en film på datorn i alla fall.. Sen så måste vi cykla och handla, det suger verkligen att inte bo hemma!

Imorrn är det lite mer intro med klassen och sånt, förhoppningsvis så kan man lära känna folk litegrann :) Sen på kvällen ska vi leka och förfesta lite med klass och kanske även de andra sjuksköterskorna, någon slags nollning, och efter det så sla vi på Marité eller hur det nu stavas, något uteställe i alla fall.

Ha det bra alla glada och lycka till med livet!

RSS 2.0