Åre

Säger bara det, sitter nu i Åre. I ett underställ som luktar allt annat än gott! Med 2 sjuksyrror och 2 ekotekniker, tydligen den sjukaste blandningen som finns, kommer troligen ha träningsvärk imorrn på grund av allt annat än skidåkning (skratt). Men kul har vi.

Ha det bra där hemma allihopa, och förlåt, vi fuskade med after eight, men klockan var trots allt efter 8 på morgonen, ingen har sagt att det ska vara på aftonen.

Puss o Kram, Natti Natti

Vackert väder.

Just det har det varit idag.

Igår satt jag och Ingrid och skulle plugga lite, men det slutade med att vi satt och kollade i en kartbok på städer i Sverige där vi hade varit, i alla fall. Då sa vi: det skulle vara typiskt om det vore fint väder och skinande sol imorrn då vi går skola från 8.30 till 17.00.
När jag vaknade i morse, så kan ni ju gissa vad det första som reflekteras i min lins är? Klarblå himmel och skinande sol, jag ville nästan dö. Istället vände jag mig om och sov lite till. Men efter en stund var jag tvungen att stiga upp, så jag kastade i mig lite frukost för att slippa tokstressa på vägen till skolan, troligen den enda gången på dagen jag skulle få uppleva det fina vädret.

Skolan flöt på ergonomi med hjälpmedel (förflyttningar alltså) på förmiddagen och en föreläsning på eftermiddagen. Jag var sjukt trött på eftermiddagen och jag kan säga att det som inte får hända hände. Jag somnade, och vaknar av att vår underbare (han är verkligen king) föreläsare LarPer, pekar med halva handen på mig och säger: "vilka är det? vet du det?"  "Jag" undrar jag förvånad och kastar sen ut mig "NEJ" utan att egentligen ha en blekaste aning om vad han frågade om... Sånt som händer en vanlig dag på mittuniveristetet i östersund.

Efter skolan cyklade jag och Niklas hem för att laga riktig husmanskost, bruna bönor och fläsk. Måste då tillägga att vi inte köper bruna bönor på sån äcklig korv, utan vi gör dom från grunden =) mycket gott måste jag säga.

Men nu ska jag försöka styra upp mitt liv runt pluggande, har examination på injektion, venprovtagning (blodprov) och kateterisering. Känns lite som då man hade uppkörningen, man ska bli testad på det praktiska som grundar sig på mycket teori och är helt enkelt pissnervös! men det går förhoppningsvis bra.

Puss o kram, kyss en gam

Långhelg!

Precis vad det har varit i helgen. Hade sista skolgrejen på onsdag och sen ledig =) Tanken var egentligen att jag skulle jobba på Subway eftersom att jag fått jobb där, men helt plötsligt så blev det inte så.. som ni tidigare läst så spenderades onsdagkvällen (tror jag det var) på akuten med min käre sambo som lyckats få axeln ur led, mycket lyckat.

Detta äventyr ledde till en sovmorgon på torsdagen, välförtjänt måste jag säga! sen lite plugg och så lite TV på kvällen, Niklas somnade och sov ett tag. Under tiden lyssnade vi lite på hockymatchen, första matchen mot färjestad, AIK förlorade dock :(
Fredag, ännu en sovmorgon.. inte hälsosamt att alltid ha sovmorgon. Ska jag vara helt ärlig så minns jag knappt vad vi gjorde denna dag, men på erftermiddagen kom i alla fall Chivas, han skulle vara hos oss hela helgen.
Lördag, sovmorgon denna dag också, sedan iväg på promenad med Chivas till ÖB, mycket trevligt. Det var helt underbart väder så vi satt i ungefär en timme i badhusparken och hade det bara bra. Att sitta där en solig eftermiddag är precis som att ligga på en badstrand en solig eftermiddag (bortsett från att det är snöigt och man sitter på isen med täckkläder). Man sitter i en solstol, blundar, hör barn som leker och föräldrar som ropar på sina barn att de ska komma och fika, i princip samma som sommaren alltså!
Söndagen, en liten sovmorgon denna dagen också.. detta börjar bli en dålig vana. Hur som helst skulle jag och Niklas vara aktiva, så vi började med en tur på långfärdsskridskor med Chivas, blev hela 10 kilometer i slutändan, sen orkade jag inte mer.. sen hem och plantera om blommorna, som tidigare sett mer döda ut än levande. Vi minskade antalet blommor och även storleken på dem, så nu känns lägenheten som ny då man kan se ut genom fönstrena. Mitt i blommplanteringen kom Ingrid för vi skulle plugga lite, så då blommorna var fina och klara så pluggade vi lite. Gjorde klart en uppgift om två gamla gubbar som vi hade. Niklas åkte iväg på skolan och jag och Ingrid såg Beck. Mycket trevligt.

Detta har verkligen varit en toppenhelg, mycket tid med bara min käre karl och jag, något som i princip inte existerat de senaste månaderna. Verkligen trevligt. Att vi sedan haft Chivas har ju varit trevligt, och vädret, det kan man faktiskt inte klaga på.

Men så söndag kväll, då kom moder jord helt plötsligt på att det var lite tidigt för vår i Östersund. Så det blev snöstorm, vilket resulterade i 1 dm snö utanför dörren då vi skulle till skolan i morse.
På skolan har vi tränat inför metod examinationerna som är på onsdag. Då är tanken att jag ska kunna ALLT om kateterisering, venprovtagning och injektioner... det blir mycket spännande, wish me luck!
Nu har Chivas åkt hem till matte sin, troligen ska vi ha honom från mitten av april till mitten av maj nästa gång då ägarna ska resa bort.. Ska bli kul, så får jag sällskap på min praktik.
På tal om praktik, änteeeeligen har dom hört av sig. Det verkar toppen, jag är ledig hela påsk och kan typ bestämma mitt schema helt själv. En sak är dock lite jobbig, dom har inga arbetskläder och jag har inte en aning om vad jag då ska ha för kläder.. några tips?

Jaja, nu ska jag ta och göra något vettigt, typ dammsuga eller nått sånt eftersom att disken redan är gjort, men först. några bilder:


Trots snöstormen...

19 mars 2009.

Det är denna dag, oväntat, nej.

Jag och min käre Niklas firar i dag 2,5 år. Idag fyller även Niklas systerdotter Adina 2 år (GRATTIS!)

På grund av gårdagens lilla äventyr och sena besök på akuten så blev det en liten sovmorgon idag, en välbehövlig sådan måstejag säga. Sen upp, lite plugg och så lunch när Niklas kom hem från skolan. Solen sken in genom köksfönstret och jag kände att golvet blev alldeles varmt. Tänkte att här kan jag inte sitta hela dagen, då kommer jag bli galen. Så jag och Niklas gick ut på sjön (i princip just utanför våran dörr) och satte oss för att pimpla. Mycket trevligt, mysigt och solen sken, helt underbart helt enkelt. Bortsett från att storsjöodjuret hade ätit upp all fisk...

Nu ska vi byta om lite, sen iväg med bilen på lite sånna affärer som ligger en bit utanför för att bland annat kolla hur mycket det skulle kosta att skaffa en boxer, om det finns några fina soffbord och om Team Sportia har något bra axelskydd/stöd som Niklas skulle kunna ha. En liten utflykt helt enkelt.

Have a nice day!

Axel Lux.

Stillsammt och trevligt sitter jag, Emma och Ingrid och försöker plugga lite. Jag som väntade på samtal ryckte till då telefonen ringde och tänkte Yes, äntligen ringer dom. Pinsamt nog blir jag småbesviken då jag ser att det står älsklingen på mobilen, men svarar.
- Hej Aurora, det är Jocke (som Niklas för tillfället var ute och åkte längdskidor med).
- Hej Jocke, säger jag (och tanken, har niklas axeln ut led igen? kommer...)
- Vad gör du? frågar Jocke
- Pluggar.
- Hemma.
- Okej, du vet, jag och Niklas är ju ute och håller på med den extrema/äventyrliga (jag minns inte exakt vad han sa) sporten längdskidåkning.
- Jaha....
- Och nu är det så att Niklas axel har hoppat ur led.
- Nej, inte igen... utbrister jag.

Så berättar Jocke att hans bror är på väg för att hämta dom och ska köra till akuten. Sedan bestämmer vi att Jocke ska hämta sin bil, sedan hämta mig så jag kan hämta våran bil och till sist åka till akuten. Så var det sagt, ett "trevligt" avbrott i pluggandet.

När jag väl kommer till sjukhuset och ska parkera så är det rätt fullt, jag tänker, men vad, då jag tog körlektioner var det ju lätt att fickparkera.... icke sa nicke. jag slirar bara hela tiden (parkeringen var i nedförsbacke) och till slut måste jag nästan köra upp på trottoaren och tokgasa ut mitt i vägen. Till slut hittar jag i alla fall en bra parkering, långt från entren bara.. Men, jag går in till receptioner och frågar efter Niklas, dom hänvisar mig till nästa reception och jag får där veta att Niklas ligger på rum 22. Så jag promenerar dit och funderar lite på hur långt dom kommit osv. Det har inte gått så bra, läkaren har försökt slita till axeln, men inte lyckats, och han är rätt att det är en fraktur så Niklas skickas på röntgen. Ingen fraktur så läkaren försöker igen, mer morfin och lite lustgas, men inget hjälper. Niklas skriker som en stucken gris ändå. Till slut, efter att läkaren försökt ett antal gånger så han är knallröd i ansiktet säger han:
- Det här går inte, vi får ringa narkosen.
Så var det klart, Niklas skulle sövas för att han tydligen hade så mycket muskler (något han kommer leva på länge) att axeln inte gick att dra i led igen.
Efter många om och men, lite högläsning och mycket väntan så ska Niklas sövas och jag får inte vara med. Sen är det klart. Han ska bara ligga och vila ett tag, in på röntgen (som tog över en timme och jag baaaara satt och väntade) och läkarna kolla på bilderna och sen var det klart för hemfärd.

Så, efter många timmars väntan (6) och mycket kämpande med smärtor sitter vi äntligen hemma och ska få äta middag! (klockan 1 på natten då vi hade tänkt äta när niklas kom hem från skidspåret egentligen)

Smaklig måltid och GOD NATT!

Skellefteå AIK!

Hemma igen efter Hemavan vistelsen (berättar mer om det senare).

Hur som helst, Skellefteå AIK, helt sanslöst! den 3e längsta matchen någonsin och AIK är i semifinal!!! Kan det blir bättre.

Så, nu kan jag, Niklas och Chivas äntligen gå hem från skolan där vi sett matchen och lägga oss och sova. Ska bli skönt!

Puss o Kram o Älska Skellefteå!

Helg!

Ännu en gång sitter jag i lägenheten, dock inte ensam (Chivas är här ännu) och inte heller uttråkad.. Mer illamående. Jag var och tog Twinrix vaccin igår, och idag känns det som att biverkningarna slagit till. Jag har mått illa, haft aptitlöshet och känt mig allmänt trött och sjuk, så jag kollade i FASS, och självklart är allt detta vanliga biverkningar vid Twinrixvaccin. Men, förhoppningsvis går dom snart över.

Helgen i alla fall, underbart att den äntligen är här! Jag och niklas åker iväg till Åre ikväll med ett gäng människor, vi ska bara äta lite middag, lämna Chivas och så först, sen bär det av mot stugan. Förhoppningsvis kommer det bli en trevlig helg, vad riktigt vi kommer göra hela dagarna vet jag inte än, men skidåkning, eventuellt pimpling osv.

Nu måste jag gå och koka lite makaroner i alla fall, så vi får lite middag.

Ha det bra, och för övrigt, att systra mine tatuerat sig och snart kommer hem, kan inte tro att det är sant!

Vad ska jag göra?

Sitter nu i lägenheten, utan något att göra. Nej, detta är verkligen en lögn. Det finns garanterat supermycket saker som jag ska göra, men jag har varken ork eller motivation till att göra dessa saker just nu. Saker som plugg, träning, städning, diskning, tvättning, promenad.. ingenting alls faktiskt. Skulle helst bara vilja lägga mig och sova resten av livet ungefär. Nej, nu ska jag inte vara sån. Men jag är bara så trött, less och tom. Vad ska man då hitta på? Självklart finns det ca 500 sidor i olika böcker som jag egentligen ska läsa, men jag orkar verkligen inte och har ingen lust.
Jag sitter och läser lite andra bloggar och känner att jag borde skärpa till mig lite, alla andra verkar göra så mycket och ha tid med så mycket, och framförallt pengar till så mycket! själv är jag pank igen så fort jag fått studiebidra och studielån, det suger. Ibland suger det verkligen att vara student. Tänk att ha ett riktigt roligt jobb att gå till, bo hemma och få maten lagad varje dag och sen bara spara pengarna och ut och resa. Att känna att man slipper jobba hela sommaren utan kan ta det lugnt och bara ha det bra under den tiden. Det vore ju drömmen kan jag säga, men som vanligt så blir inte drömmar verklighet...

Som tur var har jag i alla fall morgondagen att se fram emot då Kivas ska vara här, jag hoppas verkligen att han kan aktivera mig mer än något annat. Jag kommer i alla fall att komma mig ut på en rätt ordentlig promenad med honom hoppas jag! Sen till helgen blir det som vanligt Åre. Får se hur mycket åkning det kommer bli bara, jag känner att jag inte riktigt har orken att trängas med massa jobbigt norrlänningar som har sportlov. Kanske ska jag och Niklas bara ha det bra och ta det lugnt, men det beror självklart på vad riktigt det är för väder egentligen. Men man kan alltid hoppas på skinande sol och någon grad minus.

Sedan nästa vecka så ska jag ha Kivas igen (om det går bra imorrn). I alla fall en del av veckan, för sen bär det av mot Hemavan och några damer från SPFL =) Det kommer nog bli en toppenhelg, jag kommer dock inte åka så mycket eftersom att det inte finns någon större mängd pengar i mitt liv, men det löser sig nog, det kommer bli kul ändå. Så jag hoppas att jag får syn på några fler skellefteåfejs under helgen, någon som ska till hemavan och vill ses?? Det vore ju sinnesjukligtkuligt.

Nej, nu måste jag försöka kämpa med att peppa upp mig själv, det går ändå åt pipsvängen. Det vore för övrigt kul med lite besök från Norrland, närmare bestämt Skellefteå om det är någon som har tid! Jag har det i alla fall!

Ha det bra, och fortsätt med era lyckliga och duktiga liv.
Puss o kram

Mammahelg =)

Torsdag: klockan ca 22 så kom min käre mor till Östersund, jag skulle komma och hämta henne på busstationen, men där fick hon snällt stå och vänta en stund på grund av att jag (som vanligt) kört fast på parkeringen. Nu är jag less på att dom skottar så sjukt dåligt! Till slut kom jag mig iväg och där stod mamma, med massvis av grejor. Så körde vi hem till lägenheten, jag fick massa bröd och en fin blomma, tack! så drack vi lite te och pratade lite strunt innan vi gick och la oss. NattiNatti
Fredag: Dagens sysselsättning var shopping, så där vid 10 tiden gick vi från Frösön in till centrum för en hel dag på stan, att bara vandra från affär till affär utan att känna någon stress. Den enda tiden vi hade att passa var 20.00 då "Så Ska Det Låta" började. Så vi gjorde det, gick från affär till affär, provade lite kläder och köpte lite grejor. Gardintyg, tröjor, klänning, tyg, tråd, trosor, sjal och böcker var några av inköpen. Efter lite promenerande kände vi att det var dags för lunch, så vi gick till "Pause" och åt. Det blev panini med ruccola och parmaskinka, till detta lite te =) 
 
Då vi hade suttit på Pause ett tag så dök plötsligt sångaren i "Ständut black" upp, kul för mamma att få se lite kändisar i Östersund. När vi ätit klar och kollat klart på kändisen så gick vi vidare och det blev lite mer shopping. Måste även berätta om en liten incident på stan, jag stod och rotade i ett ställ med pocket för 29:-, ser en framsida som ser intressant ut, titeln är: "Den hungriga princessan", jag tänkte att den verkade ju spännande och kollar på baksidan: Det här handlar om Aurora. Är första meningen, jag blir lite chockad, men känner att meningen måste vara att jag ska köpa denna bok. Så, det gör jag plus en till och nu vill jag bara sätta mig och läsa den, se om den handlar om Aurora. Efter mycket vandling på stan så kände både jag och mamma att det började bli dags att gå hem, vi var tvungna att åka och handla också innan klockan 20.00. Så hem, snabbt in och med grejorna och ut igen för att brumma iväg till Coop, på vägen svängde vi även förbi en annan affär, och som tidigare då vi varit in i den affären, så var dom tvungna att komma och säga till oss att dom stängde nu och vi måste gå.. pinsamt men sant. Så lite handling på coop och sen hem, snabbt laga pasta med räkor för att äta framför tvn, mycket trevligt och mysigt ska jag säga!


Lördag: Efter gårdagens shoppingrunda var vi ganska trötta i kroppen, men det var helt underbart väder så vi begav oss ut på en promenad runt frösöberget, en mycket trevlig och mycket lång promenad som avslutades med fika på Tages. Sen gick vi hem och vilade en stund, det var en mycket krävande promenad med många uppförs och nerförsbackar och mycket snö, men mycket trevligt i det fina vädret. På vägen hittade jag två sjukt stora och häftiga istappar som jag tränade att kasta spjut med =)
 
Efter lite vila så var det dags att sätta igång med gårdagens inköp, så vi sydde lite mössor och pannband, tror jag ska starta försäljning, kan numera sy exakt sånna mössor som man kan köpa för 250 kronor, om ni vill syr jag till er för 100-150 kronor =) då får ni välja exakt hur dom ska se ut och vilket tyg osv. Intresse?
 
Efter det så var det middagsdags och sedan Melodifestivalen! Sen såg vi filmen rocksystrar, mycket roande film måste jag säga!

Söndag:Sista dagen med mamma =( men, inte vara ledsen för det. För det var bullbak som stod på schemat. Så jag satte igång, gjorde en deg som sedan fick jäsa och sen gjorde jag både vanilj och kanelbullar, totalt blev det 56 stycken, mycket duktigt av mig måste jag säga! Här kommer lite bilder från bullbaket:

Sedan åt jag och mamma lite intressant mat, konstig pasta med köttfärs i, ja, som ni kanske förstår var det intressant. Efter det var det dags för mamma att åka, så här sitter jag nu, ensam i lägenheten och har just lämnat mamma. Tomt.

Detta var helgen kort, mycket trevlig helg med bara jag och mamma =)

RSS 2.0