Torsdag.

Egentligen precis som varje annan torsdag, men ändå inte. Jag har varit på skolan och tränat HLR på MiniAnne, fick godkännt och kan nu utföra HLR i ett helt år, sen måste jag "lära" mig igen. Sen hem och träffa Kivas, en charmig rackare det där. Hans "lillebror" Max var också mysig, tyckte det var sjukt kul att springa runt genom kök, vardagsrum och hall =) Det hela gick i alla fall riktigt bra och Kivas ska vara här nästa vecka torsdag-fredag =) Det ska bli riktigt kul!! Äntligen tassar på golvet igen =) Något jag saknar!

Pratade just med mamma och hon sa att hon satt på bussen, känns konstigt att hon snart är här, men riktigt kul!!! Jag längtar!

Nu ska jag ta tag i mitt plugg igen, orkar inte riktigt men måste. Måste även städa lite så det är fint då moder kommer =)

Höres!
Puss och kram

Blod är varmt.

Måste vara dagens upptäckt! Vi har nämligen fått lära oss att ta blodprov idag. Först så fick vi träna på atrapper, något som såg ut som en binda med en liten plastslang i och till den lite "blod" som mest liknade saft i en behållare. Så fick vi spänna fast atrappen på varandra och träna. Men sen, då vi kände att vi blivit tillräckligt duktiga så skulle vi sticka varandra. Mycket spännande tyckte jag, först testade vi att göra kapillärprov (då man sticker i fingret). Jag har aldrig gjort det och var galet nervös, var tvungen att tvinga mig själv att andas och skakade i hela kroppen. Men det gick bra, var inte så farligt utan gjorde bara lite ont efteråt och blödde lite.  Sen var det dags för venprovtagningen (i armvecket). Elin var mitt offer och det gick väl rätt bra, tydligen gjorde det lite ont. Men jag tror faktiskt att det var för att jag var så försiktig, man vill ju som inte göra illa någon, det känns lite jobbigt... Men sen skulle jag ta bort provröret, och blir helt chockad. Blodet är varmt!Självklart så trodde jag inte att det skulle vara kallt, men typ rumstemperatur. Och det är jättemörkt! Något jag faktiskt inte tänkt på förr. Nu vill jag bara fortsätta sticka och känna att man blir riktigt bra på det, någon frivillig?


Annars rullar livet på som det brukar, Niklas är i Ryssland och jag är ensam hemma och försöker i alla fall att få lite tid för plugg. Men det är mycket annat som lockar. Är dock lite ledsen, vi fick ju studiebidraget och lånet idag och jag har levt på 48 kronor i över en vecka nu, och var överlycklig över pengarna. Så betalar man lite räkningar och sånt, så är pengarna slut =(. Jag vill bara gråta!

Nyss tränade jag lite HLR, vilket var spännande och sjukt jobbigt. Jag har lånat en MiniAnne av Anna som jag har och tränar på. Ni som vet hur MiniAnne ser ut, vet ju det, ni andra kan googla på det och då kanske förstå hur äkta/bra det känns att göra kompressioner och inblåsningar på den.

Men men, nu ska jag göra banan med choklad i ugnen.. måste vara en av jordens godaste snask. Fast det är förstås godare över en öppen eld...

Puss och kran choklad med banan.

(jag är kass på att rimma och ska aldrig bli poet)


FETtisdag

jaha, årets tjockaste dag är snart över. Dagen har varit intensiv, men trevlig.

Föreläsning 8.30 och sedan metodövning på eftermiddagen då vi lärde oss förflyttning osv (ergonomi på ett finare språk), till klockan 17 var jag på skolan, tungt. Sen hem och steka fiskpinnar =) mumma =D

Men tillbaka till temat, fettisdag som sagt, en väldigt bra dag eftersom att jag både gillar semlor och bruna bönor och fläsk. Man ska ju tydligen äta detta denna dag, varför vet jag inte, kanske för att det är mat som man blir fet av, inte en aning. I så fall borde jag bli rätt fet eftersom att jag ganska tidigt i år tjuvstartade med semlorna, och bruna bönorna och fläsket tjuvstartade jag med igår.
Min käre pojkvän kommer dock inte få några semlor idag eftersom att han numera befinner sig i vodkalandet, Ryssland. Enligt någon slags guide som dom hade på bussen från Luleå till Ryssland så kostar (som jag förstod det) en halvliter vodka ca 40 kronor i Ryssland, och man ska inte försöka hänga med ryssarna då det gäller att dricka då de tydligen dricker vodka som vatten. Så jag hoppas att Niklas kan hålla sig från vodkan mestadels och dricka mer vatten.

Hur som helst ska jag nog försöka sova snart, funderar bara på vad jag ska se på TV innan jag somnar eftersom att det är Hannibal ¨på 3an, något jag tänkte undvika att se..

Kram alla Glada, Ledsna och numera Feta!

Vardag.

Jaha, då var man tillbaka, till vardagen och skolan.
På förmiddagen var jag på skolan och hade en kursintroduktion som helt tog musten ur en. Karlakvinnan är helt galen! Det som de flesta i klassen trodde skulle bli en rätt slapp kurs blev helt plötsligt till ett rent militärläger!
Så jag gick från skolan med tankar snurrande på hur jag skulle ha råd/fixa alla böcker vi skulle ha i kursen och hur jag skulle orka plugga som en tok. Väl hemma tuggade jag i mig en tallrik gröt för att sedan sätta mig vid datorn och börja kolla vad alla hemska böcker kostade och vilka vi riktigt ska ha. Så kom jag på att jag hade någon liknande bok i bokhyllan (köpte en låda med 20 mer eller mindre bra böcker att ha då man pluggar till sjuksyrra), boken "medicinska sjukdomar" var jag säker på att jag hade, men en gammal upplaga. Så kollade jag lite mer och upptäckte att nästan alla böcker vi ska ha fanns i min bokhylla, alla utom en!! Lycka! Nog för att de flesta är av en lite äldre upplaga, men då jag kollade så är det ungefär samma innehålssförteckning och jag tänkte att de kapitel eller delar jag inte har får jag kopiera! Sicken lycka alltså! Jag är så glad att jag inte vet vad jag ska göra.

Samtidigt lite ledsen, Niklas åker till Ryssland ikväll och jag kommer vara ensammast i hela världen i en vecka.. hur ska det gå? Som tur var kommer ju mamma på torsdag så det kommer vara superkul =) Annars funderar jag på att ta tag i pluggandet eftersom att jag har lånat en bok (en av dom jag inte hade) till nästa onsdag och det vore ju bra om jag hann läsa lite i den innan. Men först måste jag nog städa lite.. vill ju inte att lägenheten ska se ut som en svinstia då mamma kommer, och gardiner måste strykas nu då de äntligen blivit sydda =)

Ha det toppen
/ Glad och lycklig Aurora som snart blir ensammast i världen!

snöigt Åre

Är tillbaka i stugan efter en mycket snöig dag i backen. Det har varit snö på träden, liftarna, marken och i luften! mycket snö helt enkelt. Men även lite regn =(

Nu sitter vi i alla fall i stugan och har det bra, snart är det dags för middag och sen lite allmänt mys skulle jag tro =)

Ha det bra hemma hos er alla!

klart och betalt

Jaha, då var det avklarat, enda tentan man har denna termin är nu över, känns ganska skönt faktiskt. Nog för att vissa frågor var lite kluriga än andra, men så är det alltid.

Nu sitter jag i alla fall och väntar på att klockan ska bli 11, två timmar dit vilket känns sjukt långt... då ska jag i alla fall stå i ljushallen och vara trevlig och peppa folk att komma på "after-skiweek" fest på oleary's ikväll.
För min klass blir det självklart tentafest =D

Det ska bli väldigt trevligt med lite festligheter för att sen fara till Åre med Niklas, Emma och Elin =) ska bli riktigt kuligt och skönt, ingen skola att tänka på eftersom att vi inte fått veta så mycke om vad vi ska läsa osv.

Annars ser dagen ut som följande: sitta i skolan och göra ingenting, sälja biljetter till "efter-skiweek", äta lite mat kanske, kanske en ny frilla av emma, laga lite mat så vi får matlådor (är helt slut på det verkligen!), sen blire partaj!

Kram Kram

skolan..

sitter där och försöker bli klok.. vilket inte alltid är lätt.
men imorrn smäller det och hela altet är över, enda tentan denna termin och den är imorron :D Sedan på torsdag bär det av mot Åre, kanske ett litet hundbesök innan...

Men, nu ska jag fortsätta kämpa mot en klokare värld.. wish me luck!

För övrigt så längtar jag till sommaren, hem och ha det bra! kommer troligen hem i början av Juni, 8:e kanske.
 Innan det blir det nog svårt att hinna med något hembesök, men jag hoppas verkligen att man kan få besök i jämtland snart,det har varit ont om sånt...

melodifestival och lördag!

Hej svej!
Jag som trodde att det skulle bli sängen efter melodifestivalen, men självklart inte. UTGÅNG! nu är det pepp med guitar hero innan vi ska bege oss med taxi in till stan. Måste säga, sjukt att inte Amy kom vidare, hon är ju trots allt helt underbart duktig tycker jag!

Mitt i hela alltet ringer självklart farfar, "ser du på skellefteå?" haha, själcklart ser jag skellefteå, känner nästan som att jag är hemma, sjukt mycket hemlängtan just nu. men det är kul i österund med. NU äre dags att spela lite.

Chillidill och semla.

enligt emma: alla hjärtans dag on the lesbian way! (7 tjejer som dricker vin och spelar guitar hero, kan det bli bättre är frågan?)

SAKNAR ER SKELLEFTEÅ!

kusin

Måste bara säga att min Lisakusin är en stjärna, en klok sådan också!

14 februari

Som alla andra vet så är det 14 februari idag, vilket betyder alla <3 dag =) mycket mysigt tycker jag. Dock lite tråkigt att pojkvännen är i Åre och åker skidor och jag är här hemma på Frösön.. men jaja, alla dagar är ju ändå alla <3 dag =D

Planerna för denna lördag är:
Långfärdsskridskor, fika och falukorvsgrillning i badhusparken med tjejerna
Plugg, städa och diska hemma
Middag med tjejerna (troligen räkfrossa och viiiiin)
MELODIFESTIVALEN FRÅN SKELLEFTEÅ!!!!! king king!
Läggdags!

Måste säga själv att det låter som en riktigt bra dag =) och när det är 10 minus och solsken så kommer det bli ännu bättre =)

KRAM och PUSS och hoppas alla får en toppendag!

och ni som ska på melodifestivalen, hälsa amy, markolio och måns från mig ;)

östersund

rätt eller fel?
Sitter vid datorn, less på plugg efter att ha pluggat i stort sett heeeela dagen och funderar över mitt val. Har jag valt rätt? Kollar på bilden hemifrån och tänker på hur det är där hemma, vore väldigt kul att vara hemma just nu. Men samtidigt tänker jag att man måste ju gå vidare i livet. Jag kan inte bo hemma hos mamma och pappa hela livet, umgås med samma människor och jobba på Subway, det är inget liv. Så det blev nog rätt i alla fall..

En gång, vid studenttider år 2008 sa en (klok?) person:

 "jag kommer flytta till Norge, du till Östersund, vi kommer tappa kontakten, så är det bara"

och sjävklart så blir det så om man tänker så, vill man inte mer så kommer man inte längre. Sånt är livet.

Men nu orkar jag inte sitta här och tycka att allt suger för att man inte har någon kontakt med dom som man trodde var ens kamrater. Jag har trots allt en pojkvän som väntar på att jag också ska komma och lägga mig, det är mer än vissa har.

Puss o kram

Onsdag.

Dagen börjar nu lida mot sitt slut och som vanligt så sitter jag och pluggar. Börjar faktiskt bli riktigt less på dessa gubbar + gumma just nu, plus allt annat som vi ska lära oss. Visst känns det som att man kan endel och så, så egentligen skulle jag helst bara vilja skriva tentan imorrn så det är över och så vara ledig sen. Det vore grymt skönt! För även om jag känner att jag kan det mesta, så vågar jag inte riktigt slappna av, det är för länge kvar till tentan och jag vet inte vad jag ska göra av tiden, vad ska jag lägga den på? Vilken del, vilken bok? Kanske bara att börja nöta in allt helt enkelt.

Idag har jag, Ingrid och Lina Runudde suttit och gjort klart det vi ska ha imorrn på seminariet. Det blev väldigt mycket måste jag säga, troligen alldeles för mycket egentligen... Enligt dom som redan har gjort seminariet så är det precis som de flesta andra ganska oseriöst och man behöver inte vara så superförberedd, vi är ju där för att lära oss. Sen då vi var klara satt jag, Ingrid, Lina L och Erika och pluggade lite, tränade lite på tentor osv. Då vi alla var kräkless så promenerade jag med Ingrid hem. Där hade Niklas fixat pannkaka som stod i ugnen och bara väntade på att bli äten. Så det blev pannkaka med grädde och sylt till middag, mums! Och sen mera plugg.

Annars rullar livet på som vanligt. Men ryggen min den är riktigt paj för tillfället. Måste kanske se till att göra något åt saken faktiskt!

Kram

Freud, Piaget, Eriksson, Mahler...

jag är så sjukt less för tillfället, på dessa tre gubbar och en dam! Samtidigt som man ska förstå dem och kunna deras teorier ska man läsa en kommunikationsbok på ca 500 sidor och kunna massa saker om vårdorganisation. Ibland undrar man varför man pluggar egentligen!

För att inte avskräcka någon ska jag säga att det bara känns så just nu för en period, egentligen älskar jag ju att plugga och studentlivet, men just nu börjar det kännas som en överdeterminerad kris! (glaset rinner över) Men på onsdag den 18 är det som tur var över och man kan börja leva igen.

Sen på kvällen blir det after skiweek på olearys och jag hoppas att alla kommer dit :) det kommer bli en härlig och kul fest med roliga människor.

Sitter annars inne på facebook och blir lite fundersam, vad hände med alla människor och all den kontakt man skulle ha? den gick åt pipsvängen måste jag säga! men, det är väl så, flyttar man så skiter det sig.

Jaja, nu ska jag försöka återvända till pluggandet, men se lite Navy CIS undertiden :D

Ha en bra dag och vecka!

och tänk på en sak, som Erik H. Erikson säger: "det är viktigt att leka, även som vuxen"

Vinterparadis

Mitt jämtland är mitt vinterparadis

Troligen kan inte livet bli mycket bättre än såhär, självklart är inte allt bra. Men att sitta hemma och plugga då man vet att man ikväll ska åka iväg till Åre för en helg fylld av skid/brädåkning och mys! då är det rikgit roligt faktiskt.
Att stå och valla skidor och brädor (har avverkat 2 par skidor och 2 brädor idag) känns inte heller trist. Bara tanken på hur bra jag kommer glida i backen så ler jag.


Dagen har varit rätt härlig i allmänhet - sovmorgon, städning, plugg, valla och så lite mera plugg.
Helt okej faktiskt, och ikväll bär det ju av till fjälls så!

KusinLisa hade skrivit till mig sist, och ja, kanske stämmer det att bloggen blir tråkigare ju fler som läser, men jag hoppas att det funkar ändå. Och visst har många börjat blogga! det har som blivit en slags innegrej. Men jag måste säga att det är ett väldigt bra sätt att hålla koll på folk och se vad som händer i andras liv då man bor 50 mil bort och knappt har någon kontakt alls.

I helgen ska jag och Niklas ha en mysig helg på tu man hand. Har inte blivit mycket av det då vi hela tiden haft så mycket annat att göra, skiweek, plugg och allt annat. Men nu i helgen smäller det! :)
Halv 8 ska vi hämta upp Mia och Elin som ska åka med oss till Åre, där sover vi i stugan i natt och imorrn blir det åkning i Åre. Efter den åkningen som förhoppningsvis är toppenbra, så ska vi fara till stugan i Brasta bara jag och Niklas, äta middag och sova, sen på lördag blir det åkning i Bydalen för oss. Vad som händer på söndagen är inte riktigt klart än, men det får vi se, handlar självklart endel om väder och vind osv. Men en toppenhelg kommer det garanterat att bli i alla fall! Bäst att passa på och njuta för nästa helg blir det inga nöjen, bara plugg.

Skolan då, jo, den är helt okej. Men just nu väldigt flummig och oklar. Vi har tenta den 18 och massa böcker som ska läsas, men man har inte en aning om vad man ska läas i dessa böcker, för läsa igenom alla hinner jag aldrig (plus att jag inte har böckerna). Förhoppningsvis så löser det sig ändå, det tror jag i alla fall, brukar göra det.

Underbart med lite folk som kommer hit i påsk, jag har dock praktik ute i Åsarna (ca 8 mil söder om östersund typ) och kommer inte vara så mycket ledig som jag hade hoppats på. Men de röda dagarna har vi i alla fall blivit lovade att vara lediga. Så ska någon upp/ner till Jämtland/Östersund/Åre/Bydalen osv. så hör av er! Vore toppenkul att ses!

Kram Kram och ha en bra fortsatt vecka :) det ska jag.

Och hörrni, klaga inte på snön utan njut! det är trots allt bara vinter en gång om året.

RSS 2.0