Snart slut..

..på praktiken. Jag är verkligen inne på sluttampen nu, bara 2 dagar kvar. På ett sätt är det skönt, på ett sätt är det tråkigt. Skönt att få flytta hem igen, insåg nu när jag var hemma hur mycket jag saknar hemmet och Niklas. Samtidigt så trist att det är över, för det är så kul och jag har börjat trivas riktigt bra och känner mig säkrare, men då ska man sluta. Men så är det, hem till ön och ta nya tag, med livet och hemmet. Bara jag skrivit klart denna rapport, troligen är den typ klar nu, men jag vet inte om jag gjort rätt. Känner att jag inte orkar tjaffsa mer med den.

Såhär kommer mina kommande dagar se ut:
Tisdag 28/4: praktik, ensam sjuksköterska 7.30-12, sedan med handledare, så huvudhandledarträff 14.00 i svenstavik, sen hem och städa ur rummet och packa.
Onsdag 29/4: sista praktikdagen, får förhoppningsvis sluta tidigare och brumma till ösund för att sedan köra till Uppsala.
Torsdag 30/4: Valborgs! Aktiviteter, mys och etanol med släkt och vänner i Uppsala =)
Fredag 1/5: SOVA! troligen är man lite slut efter valborgs.. sen kanske ett stadsbesök om någon affär i Uppsala är öppen.
Lördag 2/5: Se high school musical i stockholm mitt på dagen, sen tillbaka till uppsala och umgås med kusiner.
Söndag 3/5: hänga i Uppsala och sen köra hem till östersund, med en syster extra =)
Måndag 4/5: ledig och ska med hjälp av syster baka och fixa och städa (hon vet det inte än) inför onsdagen...
Tisdag 5/5: skola, intro och sånt, kanske börja lite på rapporten, umgås med syster
Onsdag 6/5: AURORA LARSSON FYLLER ÄNTLIGEN 20 ÅR!!! ska mest bara hänga på systemet hela dagen, så måste jag vara några timmar på skolan också. Sen på kvällen födelsedagsfika på Norra Strandvägen 6B, välkommen!
Torsdag 7/5: Skola, skiweek coctailfest för att sätta punkt på detta år. även besök på systemet
Fredag 8/5: skola, kommer vara död efter torsdagen, men ska sitta några timmar på skolan. besöka systemet
Lördag 9/5: FEST!! för mig i "parken" på frösön, välkommen! besöka systemet
Söndag 10/5: sova!

Det blir nog bra tror jag, jag känner att nu då jag snart fyller 20 så är det ju dags att börja planera livet. bra början tycker jag!

Kram

Jag vill...

Sitter på bussen hem till Östersund för helgen och har insett att det är så mycket jag vill.. ex.

- åka hem till skellefteå
- åka till bygdeå och hälsa på rebecka
- åka till åre för helgen
- åka till tärna och se lillebror tävla
- ha sommar
- vara färdigutbildad sjuksköterska
- ha mycke pengar på kontot
- ha långt hår
- vara kille för en dag
- vara jättetjock för en dag
- åka skidor/snowboard.
osvosvosvosv.

Mycket som jag vill helt enkelt. Men, som tur/otur är så får man ju inte alltid som man vill.

Nu ska jag försöka sova en stund innan jag är hemma i hemma och ska umgås med ett gäng galna sjuksköterskestudenter =)
Ha det.

Sommar.

Nu känner jag att jag är redo, nu är det dags för sommaren att komma. Jag vill hem, till stugan, till familjen, till lugnet, och tro det eller ej, ett jobb på Lingonet. För tillfället är jag oerhört less på att vara i åsarna, måsta skriva rapport, plaska i slask och ha fint väder endast då jag jobbar!

Här kommer lite bilder, som i alla fall får mig att tänka på sommaren.
Kollo...

Lillebror åker wakeboard

Koffe och Niklas en solig dag på fotbollsmatch

Balen...

Helgen

är nu snart över, tyvärr.
Har varit i stugan med mamma pappa stina william arvid niklas agnes christer och hundarna milla och chivas, mycket trevligt och skönt att få vara med dom, och inte helt ensam i Åsarna. Men i morse skjutsade Niklas mig till Åsarna, klockan 8 var jag på Treklövern, lite jobb, sen hem vid 16, ut med Chivas (som för övrigt är helt underbar som klarar sig ensam på dagarna då jag är på praktiken) och så tillbaka för att laga lite mat. Där är jag nu, och så ser jag på Pippi på tv.

För övrigt måste jag få ut lite irritation, jag har haft en handduk här som jag har torkat chivas med, vilket har resulterat att den är typ brun av lera osv. den har hängt i hallen här på vandrarhemmet. Så idag, kom jag efter jobbet, så var handduken borta. Jag tänkte att dom som städar och så kanske hade tagit den för dom trodde den var bortglömd. Så jag gick självklart dig och frågade, men icket, dom hade itne tagit någon handuk från Otto-huset (där jag bor). Då kom jag på, när vi kom i morse stod en bil utanför, det var alltså någon som hade sovit i huset den natten, och den jäveln hade snott handduken! På riktigt! Vem snor en handduk som är brunaktik av lera och skit, plus att den var allmänt sliten. Jaa, visst finns det bättre saker att sno, men jag ska kanske vara glad. För tjuven hade ju lika gärna kunnat ta all min mat eller nått sånt...

Nu ska jag koncentrera mig lite på Pippi långstrump, sen blir det lite plugg =)
Kram

Funderar fortfarande

på hur jag ska lösa detta med rapporten, egentligen så är det troligen inte så seriöst och stort då betygen antingen är U eller G. Jag anser då att man måste göra rejält fel för att få underkänt, så om det blir lite sisådär kanske det är okej ändå! Huvudsaken är ju, som i alla annat, att få godkänt.

Dagen, har varit i Rätan idag och agerat sjuksköterska, inte i Åsarna som jag brukar. Där har jag stuckit lite i arm och tagit lite blodtryck, sen åkte jag och den andra tjejen i min klass som har praktik i Bergs kommun in till svenstavik och hade huvudhandledarträff. Då ska man prata med någon utanför praktikplatsen om upplevelser och intryck, trevligt med lite formerabelt (vet inte vad ordet betyder, men det lät bra då jag menade "mötesaktikt" och "seriöst"). Sen hem och ut med Chivas på en långprommenad, vilket var underbart härligt i det underbara vädret tycker jag! Chivas tyckte dock troligen att det var rätt jobbigt...Med tanke på att han såg ut såhär då vi kom fram till stugan och han la sig i en snödriva, trodde för en kort stund att han var död eller nått.
Chivas är trött

Nu har jag i alla fall tänkt läsa en till artikel på engelska, inte världens roligaste sysselsättning, men för att få klart för rapporten, sen så är det nog dags för middag typ nu, och så sova sen! Men icke att förglömma att packa för imorrn direkt jag slutat jobba åker jag till Brasta för att umgås med familjen larsson, burman och niklas =) sen på lördag blir det skidåkning i (spy)Bydalen.

Kram kram

Onsdag.

Ännu en dag på praktiken är nu slut, har idag åkt runt med distriktssköterskan och fått göra lite saker, dock hände det inte något vidare värst mycket idag.. Sem hem och ut på långpromenad med Chivas, gick förbi ett träd där det var sjukt mycket hundbajs, såg ut som en toalett i snön!

Nu har jag i alla fall letat fram lite artiklar till denna rapport som ska skrivas, jag kände att jag var tvungnen att ta tag i det nu, så det är nu klart, jag hittade 5 stycken och hoppas att några i alla fall går att använda, har inte läst dom än men :P

Chivas ligger på golvet och jag lyssnar till min mages kurrande och inser att det nu är dags att gå till köket och tillaga någon slags mat. Kanske blir det soppa och smörgåsar idag med? Det var väldigt gott igår i alla fall =)

Ha det bra, puss o kram

(vore för övrigt kul att veta vilka som läser denna oerhört intressanta bloggen, så skriv gärna en kråka)

Ensamheten

Man skulle kunna tro att jag och Heidi armbryterskan blivit grannar, känns i alla fall så. Jag är på praktik i Åsarna och bor ensam (bara chivas som sällskap) på ett vandrarhem och längtar allmänt mycket hem, speciellt då jag vet att mamma, pappa, stina, william och arvid inte är mer än 8-9 mil bort och jag vet hur mycket hellre jag skulle vilja vara där. Men men, dagarna är i alla fall roliga då jag tar blodprov, lägger om lite sår, och har lite otrevlig ångest för rapporten som ska skrivas..

Nu ska jag se klart tv (2an "vem vet mest?" då inget bättre finns), sen ut med chivas så lite te och sen sängen, är sjukligt trött och man ska ju upp vid klockan 6 varje dag så.

Ha det bra, och käre sjuksyrrekollegor, lycka till och ha så kul på praktiken! 


Tomhet.

Nu var det tomt igen. Mamma, pappa och William har åkt hem igen. Känns väldigt tomt måste jag säga, nog för att både Niklas och Chivas är, men ändå.
Helgen har i alla fall varit toppen, tävlingarna för lillebror har väl inte gått sådär superbra, men det har varit helt okej ändå. Dagarna har spenderats i backen och kollat på tävlingar, kvällarna hemma med god mat och mys. Men som sagt, nu är det tomt igen.

Imorrn är första dagen på praktiken, jag är faktiskt nervös måste jag säga. Som att börja på ett nytt jobb, med nya människor, som nu förväntar sig att jag ska kunna en massa saker.. Känns läskigt.

Nu har jag lite saker att göra, något dagen kommer innehålla är: plugg, packning, koll så alla papper och sånt som ska med på praktiken är med, skriva mål för praktiken, beställa från H&M, planera någon slags mat då jag är borta, lämna tillbaka Chivas, städa (kanske) och förhoppningsvis se High School Musical ikväll med Niklas =)

Filmning och besök

Så, nu har man varit filmskådis på skoltid, känns mycket bra. Bland annat har jag spelat roller som Britta, en gammal dam som får hjälp med övre tvätt, och jag har bäddat säng och hjälpt Birger(eller vad han nu hette) med nedre tvätt.

Ikväll kommer i alla fall mamma och pappa på besök. Vi ska kolla på lillebror som ska tävla i USM, kommer nog bli riktigt kul, och alltid kul med besök! Sen så kommer Chivas i eftermiddag =) ska bli kul att ha honom igen =)

Så snart är sista skoldagen på länge slut, kommer inte vara tillbaka på skolan förrän i Maj månad, och då fyller jag snart 20!! Jag längtar, att få gå på affären med stort S!!

Men nu ska vi lyssna på den andra gruppens granskning av våran lille film, ska få se vad dom tycker om oss som skådespelare!

Sen hem och städa och fixa lite för att mamma och pappa inte ska tycka det ser hemskt ut hemma hos oss =)

Puss o Kram

RSS 2.0